קרוהן=הומירה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/03/2009 | 17:56 | מאת: איציק

ד"ר היקר שלום רב, אני חולה קרוהן מעל חמש שנים ,מקבל בשנה אחרונה טיפול בהומירה פעם בשבועיים במינון 40 מ"ג ,משקלי 55 ק"ג היום בדיוק 14 יום מטיפול הקודם בהומירה ,היום אני עם חום מזה כיומיים חום 39.4 והקאות ( מצב התלקות) , שאלותיי הן : 1- האם מותר לי לקבל הומירה במצב חום ? 2- הומירה משפיעה לטובה רק לשבוע ,האם מותר לקבל כל שבוע הומירה 40 מ"ג ? או לקבל מנה כפולה כל שבועיים ? 3- במידה ואסור לקבל הומירה בחום ,האם אפשר ציפרו +מטרוג'יל כדי לתת כיסוי והטבה במקום הומירה ? בתודה ובברכה : איציק

16/03/2009 | 19:53 | מאת: רות

כמה שידוע לי ואני לא רופאה אבל מטופלת בהומירה שנה וחצי בהצלחה. הטיפול הבסיסי היה 4 זריקות בפעם אחת ואחר כך שתיים בפעם אחת כעבור שבועיים ובסוף החודש זריקה אחת.אם אתה בהתקף יתכן שאתה צריך לבקש לחזור לפרוטוקול הראשוני שוב ושוב עד שתתיצב. בכל מקרה יש אזהרה חמורה להמנע מהומירה במקרה של חום כי יתכן שזה סיבוך או זיהום שכרוך בתרופה. לצערי לא הרבה רופאים מכירים היטב את התרופה ויש להתיעץ עם רופא שמכיר אותה לאורך זמן

19/03/2009 | 09:39 | מאת: ד"ר אייל גל

הפורום אינו יכול להחליף את הרופא שלך. במקרה של חום צריך לשלול בעיה זיהומית לפני שממשיכים בהומירה מכיוון שהטיפול בתרופה זו במצב זיהומי הוא מסוכן. לעתים החום נגרם ע"י מחלת הקרוהן ואז הטיפול בהומירה יכול לעזור. במצבים בהם התרופה אינה משפיעה במתן של פעם בשבועיים ניתן לקחת כל שבוע. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול