Clostridium diff.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/03/2009 | 00:02 | מאת: דיאניס

אני אחרי טיפול השלישי שערך 6 שהועות ועדיין בדיקה יוצאת "חיובי". בהתחלה היו לי כעבים נוראים ושילשולים כל 10 דקול למשך 4 ימים.לאחר טיפול הראשון במטרוגיל הכעבים פסקו אבל החיידק ממשיך להופיע בבדיקות גם אחרי טיפול עם ונקו לשבועיים וטיפול אחרון ל 6 שבועות? האם יש המלצה להמשך טיפול???? או כיוון אחר לעקוב אולי פרזיטולוגיה ואיפו בודקים את זה??? בתודה דיאניס

19/03/2009 | 08:45 | מאת: ד"ר אייל גל

אם אין שלשולים אז אין צורך לבצע בדיקות חוזרות לנוכחות החיידק. הייתי מציע לקחת פרוביוטיקה בלבד כדי למנוע התקפים נוספים וכדי לשקם את המעי מהטיפולים האנטיביוטיים. ד"ר גל

19/03/2009 | 14:22 | מאת: dianis

ד"ר גל שלום אני מודה לך מאוד על התשובה. בינתיים קיבלתי גם את הדעה של הרופא המטפל שלי כך שתשובתך מחזקת את מה שהוא אמר.בעצם מ3 הבדיקות השלישית היתה שלילית. לגבי מוצרים פרוביוטיים חרופא שלי בדעה שלא לקחת כלום שיכול לגרום לשילשולים, אבל אני יכולה מהר מאוד לעבור משלשול לאצירות. (יש לי גם התקפות של דיברטיקוליטיס). איזה מוצרים היית ממליץ??? בתודה מראש דיאניס

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול