שלום דר' אייל גל, אני פונה אליך כי אין לי ממש למי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

13/03/2009 | 10:42 | מאת: גליה

לפנות בנוגע לקרוהן שאובחן אצלי באוגוסט 2008, לקחתי לרפסאל במינון של עד 2.5 גר' ליום עד היום לקחתי את הרפסל אתמול עשיתי בדיקת אולטרסאונד בטן כבד יצא תקין וגם כיס המרה רק שבכליה שמאל התגלתה אבן בגודל 0.7. ברצוני לציין כי ביולי 2008 כאשר עשיתי אולטסאונד לכליה הזו הכל יצא תקין מאחר והייתי במעקב רפואי עקב זיהום שיהיה לי בכליה זו ביולי 2008. בחודש האחרון שוב חשתי את אותן תופעות שהיו לי לפני האישפוז בחילות סחרחורות וכאבי בטן ויציאות מרובות וקר לי בצורה קשה וביקשתי לחזור על בדיקות הדם שלי ולהלן התוצאות: ברזל 24 המוגלובין 12 ואלקלקליין פוספט 143 הרופא אמר שהכל בסדר והתעקשתי לבדוק את האלקליין ושוב עשו בדיקת תת אלקליין : ALKP LIVER 77.2% ALKP BONE 17? ALKP.LIVER FAST 5.8? ALK INTESTINE 0 ' 0ALKP PLACENTAL ALKP LIVER OVER 65 OUT OF NORMAL RANG 110, 24ALKP BONE - OVER 69 OUT OF NORMAL הבדיקות הן לפי ערכים של מכבי ALDP LIVER ?FAST 8.3 ואני גם יודעת שזה לא המקום לקבל את דעתך אבל אני מרגישה רע מאוד ואין לי היום למי לפנות בכלל אחד זורק אותי לשני הגסרו זרק אותי לאורולוג רופא משפחה עדיין לא יודע על התוצאות ואני בקנטים ומבקשת עזרתך רציתי לדעת אם הרפסל גרם לאבן בכיליה ורציתי לדעת מה עלי לעשות לאור הממצאים הללו אני שותה המון בכדי לנסות בכך להוציא את האבן הזו באופן טבעי אבל הגודל גדול מידי לזה? או שניתן דרך שתיה מרובה לגררום לו להיפלט דרך השתן מאוד מודאגת גם בגלל הסחרחורות והבחילות שיש לי חולשה כללית האם ללכת לאישפוז אין לי חום! תודה על תשובתך המהירה גליה

16/03/2009 | 18:43 | מאת: ד"ר אייל גל

לא נראה לי שהבעיה קשורה לאבן בכליה מכיוון שזו גורמת בד"כ לכאבים חדים במותן היכולים לקרון לכיוון המפשעה ולהיות מלווים בהקאות. הכאבים חזקים מאד, באים בהתקפים ובין ההתקפים מרגישים טוב. את מתארת סימפטומים הנראים קשורים יותר להחמרה של הקרוהן ולכן עליך לפנות לגסטרואנטרולוג ולשקול לשנות את הטיפול התרופתי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול