גזים בבטן - שאלה למנהל הפורום

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/03/2009 | 19:15 | מאת: אלון

אני סובל כבר זמן רב (מספר שנים) מהרבה מאוד גזים בבטן. יש לי רגישות ללקטוז אבל אני נמנע מלשתות חלב. לפני כחצי שנה עברתי בדיקות צואה ונשיפה ונמצאו אצלי חיידקי הליקובקטר. קיבלתי טיפול אנטיביוטי ונבדקתי שנית ללא ממצאים. הרופא המטפל אומר שהגזים אצלי הם "תופעה טיבעית", אבל זה ממש בלתי נסבל, ומאוד מגביל אותי בחברת אנשים. לאחר ארוחה יש לי נפיחות מיידית בבטן ולאחר אכילת בשר (עוף) נוצרים אצלי גזים בכמויות אדירות. האם יש לך איזה פתרון רפואי לבעיה ? (לא משהו הקשור להרגלי התזונה).

16/03/2009 | 18:41 | מאת: ד"ר אייל גל

מעבר לשינוי התזונתי הייתי ממליץ לנסות תרופות על בסיס פרוביוטיקה (חיידקים טובים) ואולי גם אנזימי עיכול. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול