פוליפ בקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/03/2009 | 10:39 | מאת: דניאלה

אימא שלי (בת 50) סובלת משינוי ביציאות (שלשולים רבים), בחילות וכאבים חזקים בקיבה. בדיקת דם הצביעה על שקיעת דם מרבית (הופסקה המדידה לאחר שהגיעו ל- 100). אמש היא ערכה בדיקת גסטרוקופיה, ואחריה נאמר ע"י הרופאה כי ישנם 2 ממצאים: 1. בקע בסרעפת. 2. פוליפ בקיבה (לא במעי). לדבריה "זה לא נראה סרטני, אבל נלקחו כמה ביופסיות, ובעוד שבועיים נדע". כמו כן אמרה שבמידה ומדובר בפוליפ דלקתי (היא סבלה מדלקת בעבר), לא מטפלים בכך והוא אינו גורם לכאבים. למיטב זכרוני היא הזכירה 2 סוגי פוליפים נוספים שייבדקו, בנוסף לדלקתי או סרטני. האם אכן קיימים סוגי פוליפים נוספים, בנוסף לדלקתיים או סרטניים? אם כן, האם סוגים אלה עשויים לגרום לתסמינים מהם היא סובלת? האם קיים סיכוי כלשהו שלא מדובר בסרטן הקיבה? אודה לתשובה מהירה כי אני מודאגת מאוד...

12/03/2009 | 21:10 | מאת: דניאלה

מדובר בגודל 8 מ"מ.

14/03/2009 | 21:48 | מאת: ד"ר אייל גל

רב הפוליפים בקיבה אינם גורמים לסימפטומים ואינם מתפתחים לסרטן. רב הפוליפים הם היפרפלסטיים או דלקתיים אך קיימות גם אדנומות הדורשות כריתה. מקובל לכרות כל פוליפ מעל 1 ס"מ או כשהוא מהווה סיבה לדימום או סימפטומים אחרים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול