קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/03/2009 | 19:30 | מאת: גדי

שלום רב, אני בן 50+, בצעתי בדיקת קולונוסקופיה רגילה (עם הכנה של צום וסופודקס). סיבת הבדיקה: רגילה-שגרתית, איתור מוקדם. זוהי בדיקה ראשונה כזו שהנני עורך (לפני כ-3 שנים בצעתי בדיקה קולונ. וירטואלית שהיתה תקינה). בסיכום הבדיקה נרשם: הערות: החולה נוטר בעזרת אוקסימטר. נבדקו: המעי הגס נבדק לכל אורכו עד לצקום. זוהה השסתום האיליוצקלי ופתח התוספתן. הרקטום נסרק. ממצאי הבדיקה: המעי הגס נבדק לכל אורכו. הכנת המעי טובה. המעי הגס תקין פרט לדיברטיקולים בודדים. מסקנות: בדיקה תקינה. דיברטיקולוזיס. שאלותי: 1. מהם הצקום והשסתום האליוצקלי? 2. מהם הדיברטיקולים הבודדים ומהי דיברטיקולוזיס? בתודה מראש.

14/03/2009 | 20:31 | מאת: ד"ר אייל גל

הצקום הוא תחילת המעי הגס והאזור אליו מתחבר המעי הדק. אזור זה מצויין בבדיקה כדי לציין שהבדיקה הייתה שלימה. דיברטיקולים או סעיפים הם כיסים קטנים הבולטים מדופן המעי החוצה ולרב אינם בעלי משמעות אך עלולים לגרום לדלקת או דימום בחלק מן המקרים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול