תשובות ערכים לבדיקת לקטוז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/03/2009 | 21:07 | מאת: דינה

עברתי בדיקת נשיפה והתוצאה-לצערי- היא ספיגה בלתי תקינה של הלקטוז. הערכים: 2 אחרי 30 דקות 10 אחרי שעה, 26 אחרי 90 דקות ו 51 אחרי 120 דקות האם זה ממש מעל לנורמה ? היש מקום לדאגה ממשית? אני סובלת משלשולים כל העת, בעבר הרחוק (26 שנה) אובחן מעי-רגיז, אבל הפעם התוספת היא הרגישות ללקטוז. מבחינת כלכלה - האם גבינות עזים מותר לאכול ? אני אוהבת מוצרי חלב!!!! בתודה על תשובותיך, ובתקווה שתרגיע אותי.. דינה

14/03/2009 | 19:36 | מאת: ד"ר אייל גל

זה בהחלט מעיד על אי סבילות ניכרת ללקטוז אך בודאי שאין סיבה לדאגה מכיוון שזו בעיה שכיחה ולא מזיקה. רצוי בעיקר להמנע מחלב נוזלי, מעדני חלב וגבינות רכות. רב הגבינות הקשות, גבינות עזים ויוגורט ניתן לאכול. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול