2 מוקדים קשיחים בכבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/03/2009 | 12:13 | מאת: יהודית

אחותי עברה בשנת 2003 כריתת שחלות ורחם בעקבות סרטן שחלות. מזה כחודש יש לה כאבי בטן. בתחילה היו ייותר דחופים וכעת היא מרגישה שיש משהו אבל לא יודעת להגדיר מה זה הכאב העמום. היא נשלחה ע"י האורולוג לבדיקת אולטראסאונד כליות ושלפוחית שתן להלן התוצאות: בשתי הכליות מוקדים אקוגניים - אנגיומיולפומות מימין בקוטר 0.6 ס"מ ומשמאל קוטר 1.6 ס"מ. הכבד בגודל ומירקם תקינים 2 מוקדים קשיחים באונה ימנית יתכן - גרנולומות. כל שאר האברים תקינים. שאלותי: מה זה אנגיומיוליפומות? האם צריך משהו לעשות ? מה זה גרנולומות? מה יכול להיות מוקדים קשיחים בכבד? האם הם יכולים לגרום לכאב בבטן מעל שלפוחית השתן?

14/03/2009 | 19:34 | מאת: ד"ר אייל גל

אנגיומיוליפומות הן גידולים שפירים של הכליות לרב ללא משמעות. גם גרנולומות קטנות בכבד אינן משמעותיות בדרך כלל. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול