אלחוש ?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/03/2009 | 00:32 | מאת: ClickRisk

כאשר מחדירים למאושפז זונדה, האם יש מניעה כלשהי לאלחש/להרדים את איזור הגרון/צוואר/וושט טרם החדת הזונדה ? חשוב לציין שלאדם אין בעיה באיזור זה, אלא בקיבה, לכן לא ברור מדוע מתעקשים (ללא הסבר) שלא להפחית מהתהליך הכואב, ע"י הרדמה/אלחוש. האם יש סיבה לכך, או שאין בעיה להרדים/לאלחש את המקום לפני ביצוע הפעולה ? תודה.

12/03/2009 | 17:46 | מאת: ד"ר אייל גל

לרב משתמשים בג'ל עזרקאין כדי להחדיר את הזונדה המכיל חומר מאלחש. אי הנוחות נגרמת פעים רבות מהתחושה של הצינור בושט אותה לא ניתן להפחית ע"י אלחוש. לא ניתן להרדים את כל הלוע מכיוון שהחולה צריך לבלוע מים עם הכנסת הזונדה ואם הגרון יהיה רדום לגמרי המים עלולים להשאף לקנה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול