הליקובקטר פליורי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

08/03/2009 | 18:27 | מאת: אורן

שלום, בשנת 2005 ו - 2006 עברתי שני סטים אנטיביוטים לחיסול החיידק שנתגלה אצלי בריכוז של 16. כעת הצרבות חזרו ובגדול ועשיתי עוד בדיקה ושוב התוצאה היא 16. מה עליי לעשות בכדי לחסל את החיידק? הבנתי שיש גרסאות מרופאי גסטרו הטוענות שסט שלישי של אנטיביוטיקה לא יעזור. האם ישנה דרך בטוחה להרוג את החיידק? אם בכלל? לאור הכאבים שאני מרגיש לאחרונה בחלק העליון של הקיבה וכן העייפות והטשטוש האם מומלץ לעשות סקופיה מלמעלה ומלמטה לוודא שחס וחלילה אין משהו חמור? אורן

12/03/2009 | 17:42 | מאת: ד"ר אייל גל

חשוב לדעת באילו סוגי אנטיביוטיקה השתמשת בטיפולים הקודמים כדי להחליט על סוג הטיפול הבא. בחלק מן המקרים תדרש בדיקת גסטרוסקופיה בין השאר כדי לקחת תרבית של החיידק ולבדוק לאיזו אנטיביוטיקה הוא רגיש. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול