שאלתי!

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

08/03/2009 | 11:52 | מאת: אילת חן

אני בחורה בת 20 נשלחתי לבדיקת גסטרוסקופיה והתוצאות הן: בקע סרעפתי בגודל 2 ס"מ- HIATUS HERNIA-SMALL קיבה- תקינה, לציין שלא נצפתה פריסטלטיקה בכל מהלך הבדיקה. הבקע בסרעפת -מה משמעותו? ובקיבה -הפריסטלטיקה שלא נצפתה -מה משמעותה ? והאם זה אומר שישנה התרוקנות איטית של הקיבה (קיים חשש כזה) ואיך ניתן לשפר את זה?

12/03/2009 | 13:41 | מאת: ד"ר אייל גל

הבקע הסרעפתי קטן מאד ויכול גם לגרום לרפלוקס חומצי מהקיבה לושט. חוסר ההתכווצות של הקיבה במהלך הבדיקה יכול לרמז על בעיית תנועתיות של הקיבה ויש לבצע מיפוי התרוקנות קיבה כדי לבדוק זאת בצורה כמותית. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול