הופעת האנטאמבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/03/2009 | 12:23 | מאת: שלמה

גילו לי כעת אנטאמבה בצואה. אני מנסה לחשוב מהיכן זה הגיע. במקום עבודתי, כלי האוכל נשטפים טוב, אך הכיור (שבו נשטפים כלי האוכל) מעובש. האם יתכן שהאמבה הגיעה מהעובש הזה. אני תמיד מרבה בפירות יבשים, בעיקר תמרים. בחודשים האחרונים אכלתי הרבה אוכמניות יבשות. האם יתכן שבהם נמצאת האמבה הזו?

09/03/2009 | 18:30 | מאת: ד"ר אייל גל

הציסטות של האמבה מועברות דרך הפרשות הגוף או ע"י מזון או שתיה מזוהמים. אם המזון נקנה במקום שבו תנאי היגיינה נמוכיםן עלול להיות שנדבקת ממנו. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול