מאכלים שכדאי לאכול לסובל מאולכוס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

02/03/2009 | 12:56 | מאת: paz

בשלושת הימים האחרונים אני סובלת מכאבי בטן חזקים ביותר, בעיקר תחת עצם החזה במרכז הבטן ובצד ימין. אני מתקפלת מכאבים ואלו מתחילים כארבעים דקות עד שעה אחרי אוכל. אתמול הייתי במיון ובדקו אפשרות לאבן בכיס המרה, כשזו נשללה, נאמר לי כי כנראה זהו אולכוס ועלי לעשות בדיקת גסטרוסקופיה. בנתיים- מה אני יכולה לאכול ומה לא? הבנתי שעלי להמנע מקפאין, עישון, מאכלים מטוגנים וחריפים ואך פירות חמוצים כגון פירות הדר וגם עגבניות.. מה לגבי מוצרי חלב, ביצים, תפוחי אדמה? בחלק מהמקורות קראתי שיש להמנע מהם ובחלק אלה לא מצויינים כמאכלים שרצוי להמנע מהם בכיב קיבה. מה דעתך?

05/03/2009 | 13:57 | מאת: ד"ר אייל גל

פרט למאכלים שציינת שאסור לאכול, קפה ועישון מותר לאכול את כל שאר הדברים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול