בדיקות דם לגסטרו

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

01/03/2009 | 23:04 | מאת: מרים

אני בת 68 סובלת ממעי רגיז מזה כשלושה חודשים לא טוב לי ברום הבטן בפרט לאחר אכילת בצקים ודברי מתיקה [כאילו מין בחילה]התור לרופא גםטרן הוא חדשיים עשיתי בדיקות דם ל:t transglutaminase התשובה:1.50 בדיקתck creatinekinase;350 שאלתי היא האםתשובת הבדיקה הטרנסגלוטמין שנמצאת בערך התחתון של הסקלה מראה שיש לי קצת רגישות?והתשובה השניה גבוהה מאד[מה הבדיקה הזו?]האם דחוף לגשת לרופא גסטרו או לחכות לסוף אפריל? תודה מראש מרים

05/03/2009 | 13:13 | מאת: ד"ר אייל גל

בדיקת הטרנסגלוטמינז נמצאת בערך נמוך ולכן היא שלילית לצליאק. לגבי CPK זה אנזים המגיע מהשריר, עליך להתיעץ עם רופא המשפחה בעיקר אם אתה נוטל תרופות להורדת כולסטרול. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול