אי סבילות ללקטוז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

01/03/2009 | 15:28 | מאת: לירן

שלום, אני בת 26 יש לי מספר שאלות. לאחרונה ביצעתי מס' בדיקות עקב בטן נפוחה, צואה רירית, חוסר תחושת התרוקנות ללא כאבי בטן. עבור צליאק - שלילי, סיגמוסקופיה - לא נמצא דבר מלבד טחורים פנימיים, בדיקת אי סבילות ללקטוז - חיובית (ערך סופי 78 לאחר 3 שעות) יש לציין ש20 שע' לפני הבדיקה אכלתי לחם ולכן הערכים הראשוניים היו מעט גבוהים והוחזקתי 3 שעות עבור הבדיקה. האם ייתכן שתוצאות הבדיקה הן תופעה משנית לתסמונת המעי הרגיז ואם כן כיצד ניתן לדעת זאת, והאם ייתכן שתוצאות הבדיקה שגויות עקב ערך הפתיחה הגבוה? תודה רבה ושבוע טוב

04/03/2009 | 09:55 | מאת: ד"ר אייל גל

במידה וקיימת עליה של מעל 20 יחדות מעל הערך הראשוני שהתקבל לאחר נטילת הלקטוז מדובר בתבחין חיובי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול