מחקרים אודות קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

01/03/2009 | 13:45 | מאת: רותם

שלום ד"ר גל, ברצוני לדעת האם ישנם מחקרים אשר בוצעו לאחרונה וחידשו דבר מה בנוגע להיווצרות מחלת הקרוהן או הסיבות המובילות לחלות בה. האם ישנה איזה אסכולה המוכיחה כי המחלה נובעת מגנטיקה או ממצבי לחץ? תודה מראש

04/03/2009 | 09:52 | מאת: ד"ר אייל גל

לא קיימים חידושים מרעישים בנושא אולם בהחלט קיימים מחקרים מרובים בהם זוהו מספר גנים הקשורים בהווצרות המחלה ובמהלך שלה. מחלת הקרוהן שכיחה יותר במשפחות מסויימות והסיכון לילדים של חולה קרוהן לחלות נעים בין 10-15%. לגבי מצבי לחץ ידוע כי אינם גורמים למחלה אך בהחלט יכולים להביא להתלקחות של המחלה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול