תוצאות בדיקות והפנייה לקולונוסקופיה וגסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

28/02/2009 | 16:14 | מאת: תמר

בת 40. בבדיקות תקופתיות התגלה חוסר בברזל (Fe - Iron - 55, Ferritin - 6) רופא משפחה הפנה לבדיקות נוספות לצליאק. התוצאות: Endomysial Ab - 1/160 POSITIVE גדול מ- TransGlutaminase (IgA) Ab - 100 U/ml- Immunoglobulin A - 214. בבירור אצל גסטרואנטרולוג הופניתי לקולונוסקופיה וגסטרוסקופיה בשל חשש לצליאק.הבדיקה נקבעה ל- 3 חודשים קדימה. כחודש לאחר סיום לקיחת טבליות ברזל, בבדיקות נוספות מרופא המשפחה התקבלו התוצאות הבאות: Fe - Iron - 150 Ferritin - 20 כמו כן התגלו אצלי תולעי מעיים עבורם קיבלתי טיפול בורמוקס. האם יש אפשרות כי חוסר הברזל והתוצאות לגילוי צליאק הושפעו מתולעי המעיים? האם עדיין יש נחיצות לבצע את הקולונוסקופיה והגסטרוסקופיה (הבדיקה מתוכננת לעוד שבועיים)? תודה מראש.

28/02/2009 | 16:17 | מאת: תמר

לציין כי פעילות המעיים תקינה (יציאות סדירות ותדירות - פעם ביום/יומיים).

04/03/2009 | 08:48 | מאת: ד"ר אייל גל

עליית ערכי הברזל נובעת פשוט מלקיחת תוספי ברזל ועדיין יש לברר ממה נובעת הירידה בברזל. גסטרוסקופיה מתבקשת לאור תוצאות בדיקות הדם המעלות חשד גבוה למחלת צליאק שיכול להתברר בבדיקת הגסטרוסקופיה באופן סופי. קולונוסקופיה מומלצת בכל מקרה של אנמיה מחסר ברזל בעיקר בגיל 40 ומעלה. \ ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול