גזים ושלשולים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

28/02/2009 | 13:26 | מאת: א.ב

שלום! בן 40 מזה כ- 3 שבועות הרגשת של נפיחות גזים בעיקר אחרי ארוחות יציאות רכות מאד ושילשולים. זה מגיע בעיקר בגלים ההרגשה של לחץ בבטן ןפעילות מעיים אנטנסיבית ביצעתי בדיקות דם כלליוית ללא חריגות כולל תיפקודי כבד.אין הרגשה של חוסר תיאבון,כאבי הבטן חולפים אחרי יציאות . מטריד אותי מאד. בברכה

04/03/2009 | 08:44 | מאת: ד"ר גל

התופעות יכולות לנבוע מזיהום במערכת העיכול ולכן כדאי לבצע תרבית צואה ובדיקת צואה לטפילים, כמו כן קיימת אפשרות של אי סבילות לחלב ורצוי לנסות להפחית מוצרי חלב. אם הבדיקות תקינות ייתכן עדיין שמדובר בתסמונת המעי הרגיש אך לאור גילך ממליץ לך לפנות לגסטרואנטרולוג לבדיקה עם הסימפטומים מתמשכים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול