ממצאי קולונוסקופיה וירטואלית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/02/2009 | 17:46 | מאת: ליהי

אימי בת ה-56 עברה לאחרונה קולונוסקופיה וירטואלית. התוצ' היו תקינות מלבד ממצא אחד "נגע פוליפואידי בקוטר 7 מ"מ בקולון הרוחבי במרחק 120 ס"מ מהאנוס" אשר עבורו הומלץ לה ייעוץ גסטרואנטרולוגי. תור לגסטרו לוקח המון זמן ואימי מאד לחוצה. במשפחה שלי יש היסטוריה של סרטן המעי הגס. הבדיקה נעשתה בשל קולונוסקופיה רגילה בלתי שלמה עד 70 ס"מ. מהו נגע פוליפואידי? מהי משמעות ממצא זה?

28/02/2009 | 22:46 | מאת: ד"ר אייל גל

המשמעות היא שקיים חשד לפוליפ במעי הרחבי ויש לשקול קולונוסקופיה חוזרת על מנת להסירו. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול