FNH?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/02/2009 | 22:17 | מאת: דנה

שלום למומחים ותודה מראש שאלתי: אמי, בת 55, סובלת מזה כשנתיים מרגישות בבטןבצד ימין. בבדיקות דם נתגלה: GPT 44 GGT 507 ALK PHOS 140 בCT בטן נתגלה: הכבד תקין בגודל ובמרקם. באונה הימנית הודגם תהליך בקוטר 5.5 ס"מ אשר עובר האדרה יחסית הומוגנית כבר בשלב פורטלי למעט מרכז היפודנסי בעל צורת הכוכב. התהליך אקזופיטי מאונה ימנית ויכול להתאים ל FNH. איך ממשיכים מכאן? איזה בירור נוסף צריך שיהווה אבחנה מבדלת מגידול ממאיר? בתודה מראש

28/02/2009 | 21:53 | מאת: ד"ר אייל גל

FNH הוא ממצא שפיר בכבד ואינו דורש טיפול. אם בדיקת ה CT תומכת בוודאות באבחנת FNH אז מספיק מעקב בלבד. אם קיים ספק ניתן לבצע MRI ואף ביפסיה של הממצא. ד"ר גל

01/03/2009 | 10:51 | מאת: דנה

שיש צורך בבירור נוסף? האם היית שולח ל MRI /ביופסיה? תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול