בן 75 חור בוושט

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/02/2009 | 11:35 | מאת: רונית

שלום רב, חמי אדם בן 75 נמצא בבית חולים מזה כחודש ימים, מאחר והגיע עם קושי בבליעת מזון וקושי נשימתי. לאחר בדיקות מרובות הרופאים הגיעו למסקנה כי מדובר בחור בוושט. כנראה שינתחו אותו בקרוב. אבקש לדעת מה זה אומר חור בושט,ואיך ניתן לטפל בזה? האם הניתוח יעזור לו? אגה האוכל עובר לריאות ונתקע שם. אודה לך על תשובתך והתיחסותך בנידון. רונית

28/02/2009 | 21:21 | מאת: ד"ר אייל גל

נקב בדופן הושט בגיל המבוגר נובע בדרך כלל מתהליך גידולי בושט או בקנה הנשימה והווצרות של חיבור ביניהם או כתוצאה מטראומה לושט. בניתוח סוגרים את החור והבעיה נפתרת. במידה ומדובר בגידול קיימות גם אופציות נוספות כגון החדרת תומכן (stent) לושט. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול