חתיכות קשות בצואה - דם סמוי?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/02/2009 | 08:30 | מאת: אביב

גיל 47. היציאות היו תמיד בסדר. בשבועות האחרונים חלק מהצואה בנוי מחתיכות קשות (במבנה של "צימוקים" גדולים). אני מנסה לבדוק מה שיניתי בתזונה, ואין משהו הנראה הגיוני. האם יתכן שזה נובע מדם סמוי? כשאני בודק דם סמוי - האם להעביר לבדיקה דגימה מהחלקים הקשים הנ"ל שבצואה, או מהצואה בעלת המרקם הרגיל? האם יתכן שזה מאכילת אוכמניות (אני התחלתי לאוכלם מדי יום לפחות כחודש לפני הופעת היציאות הקשות)?

28/02/2009 | 21:19 | מאת: ד"ר אייל גל

שינוי בהרגלי היציאה יכול להיות תסמין של סרטן המעי הגס ולכן אין מקום לבצע בדיקת דם סמוי אלא לפנות לרופא גסטרו לביצוע קולונוסקופיה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול