שאלה לרופא גסטרו...

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/02/2009 | 21:35 | מאת: עומרי

ד"ר שלום, עקב תלונות של DYSPEPSIA, צרבת תחושת מלאות נשלחתי לבצע בדיקת גסטרוסקופייה. הבדיקה הייתה תקינה, למעט 2 בליטות קטנות באנרטרום. תשובה הביופסייה: consistent with reactive (chemical) gastritis with focal atrophy. No helicobacter plory seen. שאלתי: מה אומרת תוצאת הביופסייה? בתרגום חופשי שלי לעברית - יש דלקת קיבה... עם אטרופייה ??? אשמח להסבר ממך. אציין כי עקב הגסטרוסקופייה עברתי קולונסקופייה מלאה - שהייתה ללא סימנים חריגים במעי. תודה

27/02/2009 | 20:27 | מאת: dr segal

רופא הגסטרו התרשם משינויים ברירית בחלק התחתון של הקיבה ועל כן דגם אזורים אלו שנבדקו מיקרוסקופית . אכן , נמצאו שינויים ברירית . שינויים אלו התאימו לגירוי כימי היכול להגרם בעקר על ידי תרופות שונות- כמו למשל אומפרזול שנרשם פעמים רבות כקו ראשון בדיספפסיה על ידי מטפלים רבים(לא תמיד בצדק). הגורם המשמעותי שניתן לטפל בו וקשור במידה מסוימת לתלונות - חיידק הליקובקטר - לא נמצא -כך שאפשרות טיפולית יחודית לא נמצאה .אטרופיה הנה התייחסות לדלדול בכמות ומבנה הבלוטות באזור שנדגם .אין בתשובה הפתולוגית התייחסות למשמעות האטרופיה מבחינת שינויים עתידיים היכולים לנבוע מצורת נזק זו . אם קיימים אזורים אחרים בקיבה המציגים תמונה של אטרופיה יש לדון עם הגסטרואמטרולוג על המשמעות .

28/02/2009 | 20:31 | מאת: ד"ר אייל גל

מסכים עם ד"ר סגל פרט לכך שאינני מכיר פגיעה בקיבה כתוצאה מאומפרדקס. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול