בדיקת דם לגילוי צליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/02/2009 | 13:18 | מאת: שרון

האם יש משמעות לשורה הנ"ל שהופיעה בהערות בבדיקה שעשיתי - lgA isotype of tTG 1 כמו כן מופיעים הערכים הבאים 7510-lgG - lgM - 237 LgA - 59.4 T/TRANSS..... -1.40 האם מכל המספרים האלה ניתן לחשוד או לשלול צליאק ? אודה לתשובתך.

28/02/2009 | 20:06 | מאת: ד"ר אייל גל

רמת הנוגדנים לצליאק היא נמוכה ולכן החשד לצליאק נמוך. יתר הערכים משקפים את רמת האימונוגלובילינים השונים בדם, במידה ו IgA נמוך במידה ניכרת מהנורמה אז הבדיקה הסרולוגית אינה אמינה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול