שאלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/02/2009 | 09:34 | מאת: רותם

אני בת 30 מעולם לא היתה לי צרבת (אפילו לא בהריונות). לפני כשבוע חשתי בפעם הראשונה יומיים צרבת. הלכתי לרופא, הוא נתן לי כדורים והפנייה לבדיקת חיידק הליקובר. לא נטלתי את הכדורים כי הצרבת עברה לי. השאלה שלי היא: אני הולכת השבוע לעשות את הבדיקה לחיידק. הצרבת כבר עברה לי. במידה וימצא חיידק האם יהיה צורך בהכרח לעבור את הטיפול התרופתי להשמדתו? (למרות שהיתה לי צרבת חד פעמית?)

28/02/2009 | 16:33 | מאת: ד"ר אייל גל

צרבת חד פעמית אינה דורשת כל בירור ומיותר לבצע גם בדיקת נשיפה. אם את מחליטה לבצע את הבדיקה אז יש צורך בטיפול במידה ויימצא חיידק אחרת אין טעם לבצע את הבדיקה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול