הליקופטר :-)

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

22/02/2009 | 23:01 | מאת: Certificate

בן 29 בריא, לאחר מספר שנים של צרבות, שתכיפותם הלכה והתגברה, ביצעתי בדיקת דם לאיתור HELICO PYLORI IgG. הבדיקה יצאה חיובית עם ערך של 5.4 (הבנתי שמעל 1.1 נחשב חיובי) קבעתי תור לרופא המשפחה, בינתיים אשמח ללמוד מספר פרטים : 1. קראתי שהחיידק עלול לגרום לסרטן בקיבה, האם ללא קשר לטיפול האנטיביוטי שאקבל מומלץ לבצע גסטרוסקופיה למרות גילי ? 2. קראתי שההדבקה היא (בין השאר) דרך רוק, האם מומלץ לאישתי להבדק, למרות שאינה מגלה תסמיני אי נוחות הקשורים בקיבה ? 3. כיצד נדע אם הטיפול שאקבל עוזר ? האם רמת 5.4 IGG אמורה לרדת, או שזה מספר שעשוי להשאר (כמו נוגדני חיסונים שמקבלים) 4. לידע כללי, מה משמעות המספר ? האם תוצאה של 150 (לדוגמא), היא חמורה יותר ? תודה רבה !

28/02/2009 | 16:31 | מאת: ד"ר אייל גל

הסיכון לסרטן קיבה הוא נמוך מאד בעיקר בגילך. אין צורך שבני משפחה יבצעו בדיקה להליקובקטר אם אין להם סימפטומים. רצוי לבצע תבחין נשיפה כחודש לאחר הטיפול מכיוון שלבדיקת נוגדנים אין כל ערך בוידוא ארדיקציה של החיידק. במידה וצרבת ממשיכה אחרי הטיפול יש מקוםן לשקול גם גסטרוסקופיה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול