רמיקייד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

20/02/2009 | 10:55 | מאת: אמא של..

שלום ד"ר גל. הבן שלי בן 17 חולה בקרוהן. לאחרונה היו לו כמה התלקחויות. בהתלקחות הראשונה הוא טופל בשלושה עירויי רמיקייד ומיד נכנס לרמיסיה. הרמיסיה הייתה קצרה ו14 שבועות לאחר הטיפול השלישי של הרמיקייד שוב הייתה התלקחות. לאחר ההתלקחות השנייה שוב הוא טופל ברמיקייד. בבקורת לאחר 8 שבועות הייתה עלייה במדדי דלקת (CRP-11 ),אך הבן הרגיש טוב. לכן הרופא החליט להעלות את מינון הפורינטול מ-75 מ"ג ל-87 מ"ג ולחכות. חלפו שבועיים, חזרנו על בדיקות-דם ומדדי הדלקת התגברו ה-CRP כעת הוא 27 והתחילו סימנים המעידים על התלקחות. כאבי בטן לסירוגין, ירידה במשקל ועייפות. האם יש צורך במתן קבוע של רמיקייד כל 8 שבועות או שהרמיקייד צריך להינתן רק כאשר ישנה התלקחות? כרגע מצבו הוא לא כ"כ טוב, הוא מאוד רזה. גובהו 1.80 ומשקלו 54 ק"ג וכל התלקחות גורמת לעוד ירידה במשקל ועייפות שפוגעת מאוד בתפקודו. לתשובתך אודה

26/02/2009 | 11:52 | מאת: ד"ר אייל גל

ההמלצות היום אומרות שחולה שממשיך להתלקח לאחר הטיפול הראשוני למרות טיפול במינון מקסימלי של פרינטול (עד 1.5 מ"ג לק"ג) זקוק לטיפול החזקה ברמיקייד מדי 8 שבועות. קיימת אפשרות גם לעבור לטיפול בהומירה הניתן בזריקה תת עורית כל שבועיים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול