בדיקות המאפשרות איבחון והחלטה על המשך טיפול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/02/2009 | 12:00 | מאת: אורנה

שלום רב, אני סובלת כ- 9 שנים ממחלת קרוהן, עד לפני כחצי שנה המצב היה שקט וחוץ מנטילת אזופי חיי התנהלו כרגיל אכלתי הכול ולא סבלתי כלל. לפני כחצי שנה החלו אפיזודות של הקאות, שלשלים וכאבי בטן חזקים. לאחר בדיקת ct נמצא כי פרט למקום שהובחן לפני כ 9 שנים (בין המעי הדק לגס) נמצא מוקד חדש בבטן השמלאית העליונה שבו כנראה קיימת הצרות במעי הדק. כמו כן עברתי 2 בדיקות גסטרוסקופיה בהן נעשה נסיון להגיע למיקום ולראות האם קיימת במקום הצרות כתוצאה מהצטלקות או מתהליך דלקתי. יש לציין שבדיקות הדם לא הצביעו על תהליך דלקתי, אך לרוע המזל לא היתה אפשרות להכנס למיקום כנראה בגלל תצורת המעי. התחלתי טיפול בפרדנזון לחודש וחצי ודיטאה אלמנטרית (ללא פירות וירקות בצקים וכו'). כאשר נטלתי פרדניזון מצבי השתפר במעט ולא חוויתי אפיזודות נוספות אבל לקראת סיום הטיפול התחלו שוב אפיזודות של כאבי בטן הקאות ושילשולים בערך התדירות של פעם בשבוע. למרות שינויים שונים בדיאטה האפיזודות לא פסקו ואף החריפו לפעמיים בשבוע.- כרגע אני בדיאטה של נוזלים בלבד (כולל נוטרן).לפני ימים ספורים עברתי בדיקת רנגן- בריום של הקיבה והפסאז' ולפי התשובה שלהם הם לא רואים שם הצרות במעי ואולי רק אי סידירות בין המעי הדק למעי הגס. רציתי לשאול כמה דברים: 1. האם במצב כזה הומירה היתה יכולה להיות תרופה יעילה? 2. האם ישנה בדיקה של איזור המעי- כמו MRI שתוכל לתת תשובת ברורה איכן הבעיה ודרגת חומרתה וכך לתת אפשרות להחליט כיצד לטפל תרופה כלשהיא או ניתוח? תודה רבה

25/02/2009 | 23:58 | מאת: ד"ר אייל גל

במצב כזה ניתן להשתמש בקפסולה אנדוסקופית על מנת לאבחן אזורים דלקתיים חדשים במעי הדק אך במקרה כמו שלך קיים סיכון שהקפסולה תתקע באזור של הצרות. אפשרות נוספת היא ביצוע MRI מעי דק אם כי יעילותו דומה לזו של ה CT או בדיקת אנטרוסקופיה שיכולה להגיע עמוק יותר במעי הדק. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול