בקע סרעפתי או לא?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/02/2009 | 20:31 | מאת: דליה

בבדיקת גסטרו נאמר לי כי יש לי בקע סרעפתי. לא מצאו רפלוקס במנומטריה אבל מצאו לחצים מאוד נמוכים בוושט. בבדיקת וק"ת נאמר לי שלא רואים אפילו בקע בסרעפת ושהכל בסדר. מהי הבדיקה האמינה מכולם ולמי להאמין? אני לא סובלת מצרבות והולכת לישון על קיבה מלאה בלי בעיות. רק כשאני אוכלת הרבה יש לי תופעות של קושי לנשום. תודה דליה

25/02/2009 | 23:49 | מאת: ד"ר אייל גל

גסטרוסקופיה וצילום ושט קיבה הן בדיקות אמינות לזיהוי בקע אך צריך לדעת שבקע קטן עלול להעלם במצבים שונים וחזור במצבים אחרים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול