רגישות ללקטוז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/02/2009 | 09:23 | מאת: ליעד

עשיתי בדיקה והתברר שאני רגישה ללקטוז. שמעתי על הכדורים שעוזרים לפירוק הלקטוז (גבינות אין לי בעיה לאכול אבל חלב, שמנת וגלידות זה כבר בעייתי) וראיתי שיש כמה סוגים בשוק: של חברת אלטמן "לקטוקל" ושל חברת נטורלייף "לקטוזין". רציתי לדעת האם יש סוג עדיף יותר (או סוג אחר שלא רשמתי) כי יש הבדל במחירים וחשבתי שזה אולי מעיד על האיכות (אלטמן יקר יותר - משמעותית). ושאלה נוספת: כמה כדורים מומלץ לקחת כי על האריזות הם לא רושמים במדוייק לפי כמות החלב ששותים נגיד בארוחה. ושאלה נוספת: האם הם משפיעים על ספיגת הסידן בגוף? תודה מראש:)

21/02/2009 | 15:47 | מאת: ד"ר אייל גל

אינני יכול להמליץ לך על סוג זה או אחר של כדורים. הייתי ממליץ לך לנסות ולראות מה מתאים לך. המינון המומלץ הוא 1-2 כדורים לפני הארוחה בהתאם לכמות החלב שנצרך. לא ידוע לי על הפרעה בספיגת סידן. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול