צרבת שנמשכת שנים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/02/2009 | 23:45 | מאת: גיא

שלום רב. אני בן 30 סובל כבר 10 שנים(!) מצרבת חזקה. (גם שאני לא אוכל מזון בעייתי יש לי צרבת) לפני כשנה עברתי בדיקת גסטרוסקופיה ושם נאמר לי שמצאו אצלי את החיידק המדובר (הליקובקטר) וחוץ מזה מצאו דלקת בתריסריון ואודם בושט. הרופא שם גם הסביר לי שכנראה אני יאלץ לקחת סותרי חומצה כל ימי חיי?! טופלתי באנטיביוטיקה מתאימה + אומפרדקס ונהנתי מ10 ימים של גן עדן ללא צרבות. אחרי סיום האנטיביטיקה+סותר החומצה,הצרבת חזרה ובגדול. נשלחתי לבדיקת הושט+חומר ניגוד (לראות אם יש "נזילה" מהקיבה כשאני במצב שכיבה עם הטייה לאחורה) ושם אמרו שהכל בסדר ואין חזרה של חומצה לושט. עד היום אני סובל מצרבות איומות בעיקר,אבל לא רק,בלילות. (אפילו הגבהתי את המיטה וזה לא עזר). אם אני לא לוקח טמס אולטרא או כפית של סודה לשתיה מהולה במים (מה שגורם לי לשלשול..) אני פשוט לא יכול לישון! וממש לא בא לי לחיות על אומפרדקס כל ימי חיי. מה אפשר לעשות בכל זאת?

21/02/2009 | 15:18 | מאת: ד"ר אייל גל

הטיפול המומלץ בצרבת יומיומית היא נטילת תרופות המורידות את חומציות הקיבה בקביעות. קיימת גם אופציה של ניתוח עם יצירת שסתום חדש בין הושט לקיבה שניתן לעשות במידה ואינך רוצה לקחת טיפול תרופתי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול