מרגיש מלא ונפוח

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/02/2009 | 16:47 | מאת: דן

שלום בן 65 ,נכה .רזה. עשיתי קולונסקפיה+מהפה. שנים מרגיש מלא ונפוח ,ומעניין דווקא לאחר היציאה(פעם ביומיים) מתגברת הרגשת המלאות. מה הסיבות שיכולות להיות : שאחרי יציאה לא יכול לאכול 5עד 8 שעות . ממש כאילו גמרתי ארוחה. שלכאורה הרי התפנה מקום? תודה להבהרה

19/02/2009 | 11:26 | מאת: ד"ר אייל גל

קרוב לוודאי שמדובר בהרגשה בלבד של נפיחות היכולה לנבוע מגירוי של מערכת העצבים. ניתן לבצע גם בדיקת התרוקנות קיבה ע"י מיפוי ובה בודקים את קצב ההתרוקנות של הקיבה שלך ממזון. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול