מעי רגיז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/02/2009 | 13:05 | מאת: דניאלה

שלום! יש לי שתי שאלות: האחת היא שקראתי שתסמונת המעי הרגיז היא מחלה עצבית, האם ייתכן כי עקב אפילציה בעזרת מחט חשמלית בבטן שנעשה ללא אלחוש התחלתי לסבול מהתסמינים של המעי הרגיז? השנייה מה החשיבות של ביצוע חוקן בשכיבה על ד שמאל מלבד יעילותו עקב המבנה הפזיולוגי? או בעצם האם זה עלול להזיק אם ביצעתי אותו מרוב לחץ על צד ימין? תודה רבה ושבוע טוב

14/02/2009 | 15:51 | מאת: ד"ר אייל גל

לא נראה לי שיש קשר בין התסמונת לבין אפילציה אלא אם כן הדבר גרם לך לטראומה נפשית קשה. יש לבצע חוקן על צד שמאל כדי שהנוזל יתפזר במעי בצורה טובה יותר אך לא נגרם נזק אם ביצעת על צד ימין. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול