שאלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/02/2009 | 08:33 | מאת: רונית

אני בת 34, ומעולם לא סבלתי מצרבות, גם בהריונות שלי כמעט ולא סבלתי. לפני כשבוע אכלתי בורקס בצק מתובל, ואחרי כשעה היה לי שיהוק שבעקבותיו חשתי שחלק קטן מהאוכל חזר לי לגרון וחשתי מעט צריבה. אחרי זה הכל היה בסדר. למחרת בבוקר קמתי וכל דבר ששתיתי או אכלתי חשתי כאב חלש ולא נעים בחזה וקצת צרבת במהלך היום. למחרת זה עבר, ויכולתי לאכול כרגיל. אחרי 3 ימים לפתע שמתי לב שאחרי שאני אוכלת אני חשה צרבת חלשה, בעיקר באזור הגרון ושיהוקים קלים שעושים תחושה לא נעימה. הלכתי לרופאת משפחה, והיא מבלי לבדוק אותי נתנה לי לקחת כדור- omeprazole למשך 15 יום ואמרה שאם זה לא יעבור אחרי זה שאני אבוא אליה. מאוד התפלאתי שהיא מייד נתנה לי כדורים, וחששתי לקחת אותם כי שמעתי על הרבה מקרים שהקיבה התרגלה לכדורים ואחרי שמפסיקים איתם הקיבה מפרישה יותר חומציות, אז החלטתי לקנות כדורים קלים יותר ללא מרשם- כדורי טאמס. השאלות שלי הן: 1. מה לפי דעתך אני צריכה לעשות? 2. מדוע הרופאה לא הפנתה אותי בינתיים לבצע מס' בדיקות כדי לדעת ממה זה נובע? 3. ממה נובעת הצרבת שהופיע לי כך פתאום? האם יש סיכוי שתחלוף? 4. האם יש קשר לכך: שיום לפני שהתחיל הכל (כל מה שסיפרתי) בלעתי בטעות משהו חם ששרף לי לאורך הגרון? אודה לתשובתך רונית

14/02/2009 | 15:34 | מאת: ד"ר אייל גל

ייתכן שאכילת מזון חם גרמה לצריבה של רירית הושט ולאחר מכן לתופעות שציינת. הרופאה נהגה בסדר גמור כשנתנה לך טיפול להורדה זמנית של החומציות עד לריפוי הושט. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול