שלשולים קשים מאוד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/02/2009 | 00:25 | מאת: דנה

שלום רב, בשנה וחצי האחרונות (מאז טיול שעשתה בצפון ארה"ב), סבתי סובלת משילשולים מאוד קשים שבאים באפיזודות. השלשולים מחלישים אותה מאוד ולא מאפשרים לה לצאת מהבית.בשבוע האחרון השלשול לא מפסיק והיא מאוד מסכנה. היא עשתה קולונסקופיה לפני כשנתים וחצי וצילום של המעי הדק - התוצאות יצאו בסדר, וכן עשתה לפני שנתים וחצי ניתוח לבקע סרעפתי. לפני כחודש וחצי עשתה בדיקות דם כלליות שגם כן יצאו בסדר. סבתי הלכה לשני רופאי גסטרו לייעוץ, הראשון אמר שהוא לא יודע מה יש לה. הרופא השני נתן לה קולונטאל 3 פעמים ביום אותו היא נוטלת מתאריך 1/1/09 ללא שום שיפור. אני מאוד מאוד אשמח אם תוכלו להביע דעתכם מה יכול לגרום לשלשולים שכאלה ומה אפשר לעשות כי אנחנו לגמרי עובדי עצות. תודה רבה, דנה

14/02/2009 | 15:14 | מאת: ד"ר אייל גל

לשלשול יש גורמים רבים ולא ניתן לחוות דעת מה הגורם ללא ביצוע כל הבדיקות (תרביות צואה, בדיקות דם ואולי גם קולונוסקופיה חוזרת). יש להוציא מחשבון תרופות העלולות לגרום לשלשול. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול