הליקובקטר פילורי ותבחין נשיפה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/02/2009 | 11:59 | מאת: גדי

שלום, אני בן 31. עשו לי קולונסקופיה וגסטרו בערבות כאבים בבטן שהיו לי. לא מצאו שום דבר חריג מלבד שהודיעו לי לאחר כחודש שנמצא הליקובקטר פילורי. לקחתי במהלך שבוע את 3 סוגי האנטיביוטיקות שרשמו לי. כמה זמן לאחר מכן אני יכול לבצע תבחין נשיפה על מנת לוודא שהחיידק הושמד? והאם כדאי לבצע לאחר מכן פעם בתקופה (כל שנה למשל) תבחין כזה על מנת לוודא שלא חזר? תודה, גדי

14/02/2009 | 15:03 | מאת: ד"ר אייל גל

יש לבצע את הבדיקה אחרי חודש ואין צורך לבצע אותה כל שנה בגלל שהסיכוי לחזרה נמוך מאד. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול