מחלת הקרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/02/2009 | 13:42 | מאת: tamara

שלום, לפני 3 שנים סבלתי מכאבי בטן רבים. הרופא אמר כי יש חשש לקרוהן ושלח אותי לבצע בדיקת קולוסקופיה. את הבדיקה ביצעתי כחודש וחצי אחרי כאשר כבר הרגשתי יותר טוב בבדיקה לא מצאו כלום. לפני כחודשיים התחלתי לחוש כאבי בטן שעד היום נמשכים בעוצמות שונות. וגם עכשיו נשלחתי לבצע את הבדיקה טרם ביצוע הבדיקה מבקשת לדעת- האם הבדיקה הראשונה שללה לחלוטין את מחלת הקרוהן או שניתן לזהותה רק כאשר היא מתפרצת? (בנוסף ביצעתי בדיקת רגישות לחיטה ובדיקה לחיידק בקיבה- שתי הבדיקות יצאו שליליות) מה יכולה להיות הסיבה לכאבי הבטן בהנחה שלא מדובר בקרוהן? תודה

14/02/2009 | 14:19 | מאת: ד"ר אייל גל

קולונוסקופיה אינה שוללת לחלוטין מחלת קרוהן. חשוב שבזמן הבדיקה ייבדק גם האילאום הסופי (החלק הסופי של המעי הדק) אך גם אם בדיקה זו תקינה יש לדמות גם את המעי הדק ע"י צילום מעי דק, CT מעי דק או בדיקת קפסולה ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול