טעם חמוץ בפה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/02/2009 | 07:56 | מאת: טליה

בוקר טוב, לאימי בת ה- 79 בקע סרעפתי גדול כבר מספר שנים. בחודשים האחרונים היא סובלת מטעם חמוץ בפה ששום דבר לא עוזר לסלקו. המצב הינו בלתי נסבל וגורם לה לסבל רב. היא לוקחת לוסק כנגד הרפלוקס אך זה כלל לא עוזר. גם אם היא אוכלת משהו ע"מ לשנות את הטעם, החמוציות נשארת. זה מצב בלתי אפשרי. האוכל אפילו הופף לחמוץ. אודה לייעוץ מה עליה לעשות ואילו בדיקות כדאי לעבור במצב כזה. כמו כן אודה מאוד אם תוכלו להמליץ אילו מאכלים יכולים לנטרל את החמוציות ומאילו כדאי להמנע. נורא נורא נודה לכל עזרה. יום נעים, טליה

14/02/2009 | 14:10 | מאת: ד"ר אייל גל

לא נראה לי שזו בעיה הקשורה לתחום הגסטרואנטרולוגיה. ממליץ שתפנה לרופא א.א.ג. ד"ר גל

11/03/2009 | 21:23 | מאת: מוטי

טליה שלום! נו, ואני חשבתי שזה קורה רק לי, ובכן, לפני כשנתיים לקיתי באותה תסמונת, טעם חמוץ ו/או מלוח בפה ברמות בלתי נסבלות, כאשר התופעה מלוות ברעשים חזקים באוזניים ומועקה קשה בשינה, עברתי מגוון בדיקות ללא ממצע ממשי, לאחר כ- 3 חודשים קשים מאוד, (התקופה הקשה בחיי, אני יליד 1952) התופעה החלה לידעוך בהדרגה, מאז חלפו כשנתיים ואני עדיין חש חמיצות ורעשים לסרוגין אך בהחלט ברמה נסבלת, הרופאים כיוונו לאפשרויות פסיכוסומטיות, התחושה שלי שהתופעה ארעה כתוצאה מפגיעה כל שהיא במרכז עיצבי במוח האחראי על המנגנונים של טעם, שמיעה ושינה אבל מה זה חשוב, כיום אני מרגיש כמו אחרי שיקום ממחלה קשה ומודה לאל על כל יום בו אני חש בטוב, מנסיוני, התקווה לשיפור כשלעצמה עוזרת מאוד, במידה וידועות לך סיבות אחרות לתופעה ו/או טיפול, אודה לך אם תידעי אותי במייל [email protected] החלמה מלאה ומהירה לאמא שלך. מוטי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול