בדיקת נשיפה חיובית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/02/2009 | 09:36 | מאת: חנה

ערכתי בדיקת נשיפה בהמלצת אלרגולוג והתוצאה חיובית. הבינותי מהכבתות הרבות באיטרנט כי החיידק מסוכן והטיפול בו הינו ע"י בליעת עשרות כדורי אנטיביוטיקה ביום למשך שבוע??!! האם תוכל בבקשה להאיר את עיני מעט יותר? עדיין לא פניתי לגסטרולוג של הקופה כי אם רק לרופא משפחה אשר לא ממש עזר לי להבין

14/02/2009 | 13:54 | מאת: ד"ר אייל גל

לא כל כך ברורה לי ההתוויה הרפואית לביצוע הבדיקה אולם חיידק הליקובקטר פילורי עלול לגרום לדלקת וכיבים בקיבה ובתריסריון ולכן מומלץ לטפל בו. המינון הוא בשני סוגי אנטיביוטיקה ( 6 כדורים ביום) ועוד כדור להורדת חומציות (2 כדורים ביום) ל 7-10 ימים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול