פענוח בדיקת דם

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/02/2009 | 18:21 | מאת: שאול

קבלתי בבדיקת דם את התוצאות הללו: TRANSGIUTAMINASE(IGA)AB 17.4 ו 537 IMMUNOGLOBULIN A כחלק מבדיקות כלליות שנשלחתי. בן 39 איני יודע איזה פרטים עוד צריך ,אם צריך אך אשמח לתגובה.

14/02/2009 | 13:53 | מאת: ד"ר אייל גל

זו בדיקה לצליאק ולא ברור לי מדוע יש לשלוח בדיקה כזו במסגרת בדיקות כלליות. לדעתי זה תקין אך יש להתיעץ עם הרופא ששלח את הבדיקה. ד"ר גל

15/02/2009 | 19:02 | מאת: שאול

הרופא ששלח אותי זה הרופא משפחה (מומחה פנימי).אני עושה בדיקות כלליות מדי תקופה בשל סיבה מסויימת.ספרתי לו שהתגלה צליאק לבת שלי בת 4 וחצי לפני כשבוע וכנראה הוא הוסיף לבדיקות גם את הצליאק (רק בימים האחרונים הבנתי שזה תורשתי וכנראה בשל כך שלח אותי גם לבדיקות אלו). לפשר פענוח תוצאות הבדיקות שרשמתי לך נאמר לי לפנות לגסטרו,ללא הסבר. אז לפני שאני קובע פגישה עם גסטרו רציתי להכנס לפורום גסטרו קודם. ראיתי שהתוצאות שקיבלתי לא בטווח ,רשמת לי שזה נראה תקין, התוכל להסביר לי קצת: 1 ,האם שאתה אומר תקין אז אין לי צליאק? 2 למה הטווח של TRANSGLUTAMINASE (IGA) AB הוא 0-5 ולי יצא 17.4 ? מה זה אומר לגבי צליאק? 3. מה זה אומר IMMUNOGLOBULIN 537 כשהטווח הוא 70-400 תודה שאול.

16/02/2009 | 19:36 | מאת: שאול

דר גל שלום.אני מקבל אחת לתקופה בדיקות כלליות מרופא המשפחה המומחה לפנימית ,הבדיקות לצורך משהו אחר אך רק עכשיו נודע לי שהוא שלח אותי לבדיקת צליאק משום שסיפרתי לו כדרך אגב שהתגלה אצל ביתי בת ה5 צליאק שבוע קודם ולא ידעתי שזה תורשתי. התוצאות: TRANSGLUTAMINASE ( IGA) AB 17.4 למרות שהטווח הוא 0-5 IMMUNOGLOBULIN 537 למרות שהטווח הוא 70-400 כתבת לי שנראה לך שהתוצאות תקינות 1, האם תוכל להסביר לי למה בדיקות אלו מחוץ לטווח ובכל זאת תקינות?.2 התוכל להסביר לי מה כל אחת משתי הבדיקות הנ"ל אמורות לבדוק?. נאמר לי לקבוע תור לגסטרו אך חשובה לי דעתך בפורום לפני שאקבע פגישה. חשוב לציין שכל שאר הבדיקות בטווח ותקינות. תודה שאול

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול