כאבי בטן בבטן שמאלית עליונה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/02/2009 | 01:42 | מאת: בן

היי ד"ר, אני סובל כבר שנה מכאבי בטן חזקים מאוד (הם באים בגלים) בבטן שמאלית עליונה, מתחת לצלעות. לעיתים הכאבים בלתי נסבלים עד בכי. היציאות שלי אינן טובות כל התקופה של הכאב (צואה רירית לרוב, עצירות, הרגשת חוסר התרוקנות, כמות ממש קטנה של צואה בכל יציאה, יציאה בצורת כדורים או בד"כ רצועות). אציין כי לאחר יציאה, כאב הבטן באיזור האמור לעיל - מתחזק ולא מופחת. בדיקות דם, שתן, ואולטרסאונד היו תקינות. יש לציין כי אני לא שותה אלכוהול ולא מעשן. זה נשמע לי כמו IBS, עפ"י מה שקראתי באינטרנט. השאלה שלי, האם נראה לך עפ"י רושם מהתיאורים שלי שזה באמת IBS? אם כן, האם IBS יכול לעבור? תודה רבה

12/02/2009 | 14:29 | מאת: ד"ר אייל גל

ייתכן שמדובר ב IBS לפי הסימפטומים אך מכיוון שמיקום הכאבים הוא קבוע למדי ואין הקלה על ידי יציאה זה לא לגמרי מתאים. לא ציינת את גילך שהוא חשוב לשאלה אם לבצע ביחרור אנדוסקופי. כדאי שתתיעץ עם רופא מומחה. ד"ר גל

12/09/2010 | 08:34 | מאת: ד

סובל מאותם סימפטומים - אשמח אם תעדכן מה היתה האבחנה הסופית לאחר הבירורים תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול