שינויים ביציאות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

08/02/2009 | 12:50 | מאת: דניאלה

שלום! אני בת 26 עוד מעט, לפני 8 חודשים התחילו לי שינויים ביציאות. הן לאורך כל היום, לעיתים ממש ממש מעט, כמו שאריות צואה. לרוב הצואה מלווה במעיין ריר דמוי נזלת, ולעיתים ההפרשות מופיעות גם לבד. יש לי תחושה די תמידית שכנראה כבר התרגלתי אליה של נפיחות וחוסר התרוקנות ואני סובלת מגזים. לא שיניתי את התזונה, אני לא בלחץ ( לא יותר מהרגיל)... עברתי בדיקת צואה, בדיקת דם לאבחון נוגדנים לצליאק, וסיגמוסקופיה בה גילו טחורים פנימיים אבל לא דלקות או כל דבר אחר. אני די מיואשת, זה מאוד מפריע לי לאורך חיים תקין אני לא יודעת מה יש לי ומה צריך לעשות לעשות... ושאלה נוספת, האם הטחורים יכולים להיות מהרבה ספורט (ריצה), או מהעובדה שבגלל הבעייה אני מבלה חלק גדול מהיום בשירותים? תודה.

10/02/2009 | 16:07 | מאת: ד"ר אייל גל

קרוב לוודאי שאת סובלת מתסמונת המעי הרגיש. כדאי לשלול גם בעיות כגון רגישות לחלב שיכולות לגרום תופעות דומות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול