מה לעשות?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/02/2009 | 15:04 | מאת: ירון

שלום לד"ר היקר. אני בן 32 וסובל כשנה ממעי רגיש כהגדרת הרופאים. העניין הוא שלפני כשנה התחילו לי כאבים ונפיחויות בצידו הימני התחתון של הבטן הפרשת ריר בצואה ושינויים רבים ביציאות, נבדקתי ע"י 2 רופאי גסרטו וכירוג בכיר שהניחו לאור הבדיקות (סי טי בדיקות דם בדיקות צואה וגלולת מצלמה למעי הגס) שיש לי "תסמונות מעי רגיש" ולא רצו לתת לי בדיקת קולונוסקופיה רגילה לקחתי קולטאל כחודש וחצי ואכן הכאבים והנפיחות כמעט חלפו לגמרי עד שהפסקתי מעצמי ליטול את התרופה כי לא הרגשתי צורך בזה. לאחרונה התופעות חוזרות אלי אם כי במינון נמוך ובהדרגה- האם עלי להבדק שוב להתעקש על קולונוסקופיה רגילה או ליטול שוב את התרופה? תודה.

07/02/2009 | 20:10 | מאת: ד"ר אייל גל

מבחינת גילוי של דלקת במעי הגס אין הבדל בין קולונוסקופיה רגילה לגלולת מצלמהלמעי הגס פרט לכך שלא ניתן לקחת ביופסיות. קרוב לוודאי שאכן אתה סובל ממעי רגיש ואתה צריך להמשיך בטיפול. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול