בדיקת קולונוסקופיה עם פאוץ

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/02/2009 | 06:29 | מאת: רונית

בס"ד שלום לחברי הפורום אני חולת קרוהן כבר 3 שנים לאחר סגירת סתומה . עשו לי פאוץ . הייתי בבדיקת גסטרו והוא המליץ לעשות קולונסקופיה לפאוץ. מתוך לחץ לא שאלתי מה זה קולונסקופיה לפאוץ. האם זה קולונסקופיה רגיל? האם מותר לעשות קולונסקופיה אחרי הניתוח שעברתי? האם אין סיכון בחדירה פולשנית בגלל הרגישות ברקטום ובכלל במעי? האם לא כדאי לעשות סי. טי? אודה על קבלת תשובתכם. בברכה ותודה על הפורום הנהדר שאפשר לקבל תשובות מהירות רונית

07/02/2009 | 19:06 | מאת: ד"ר אייל גל

קולונוסקופיה דרך הפאוץ' נעשית בדומה לסיגמואידוסקופיה עם הכנה ע"י חוקנים. מדובר בבדיקה קצרה ולא כואבת עם סיכונים מינימליים. בדיקת CT אינה מהווה תחליף לבדיקת הקולונוסקופיה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול