דלקת חיידק הליקובקטור ובקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

03/02/2009 | 16:12 | מאת: דליה

שלום היום אני מסיימת ליטול את הטיפול המשולש לבעייתי(מוקסיפן ,קרין, ולנסו) לפי עדויות של אנשים שהיתה להם אותה בעייה הבנתי שהחיידק עלול להתפרץ שוב לחיי שאלותי הם; 1)איך עליי לדעת שהטיפול עזר לבעייתי? 2)אם החיידק יחזור שוב האם צריך לחזור על אותו טיפול? 3) אני אמורה להמשיך ליטול את הכדור לנסו למשך חודשיים נוספים ויש לי מדי פעם כאבי ראש בלתי נסבלים אתה כתבת לי שהלנסו עלול לגרום לכאבי ראש מה עליי לעשות האם יש תחליף ללנסו ואם כן מה? תודה מראש דליה

07/02/2009 | 12:24 | מאת: ד"ר אייל גל

יש לבצע תבחין נשיפה כחודש מסיום הטיפול על מנת לוודא שהחיידק חלף. במידה והחיידק עדיין עליך לקבל טיפול בתרופות אנטיביוטיות שונות דרך רופא מומחה. ניתן לבקש תחליף ללנסו כמו אומפרדקס בגלל תופעות הלוואי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול