טיפול כושל להכחדת הליקובקטר פילורי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

03/02/2009 | 09:40 | מאת: שי

טופלתי להכחדת h. pylori לפני כחצי שנה ע"י רופא משפחה באמצעות התרופות הבאות: OMEPRADEX 20 MG 30CAP KLARIDEX 250MG 14CAP MOXYVIT FORTE 500MG 10CAP בבדיקת נשיפה לפני מספר ימים התברר שהחיידק נשאר (פי 4 מהנורמה). בחיפוש באינטרנט ראיתי שהמינון המומלץ עם תרופות אלה גבוה בהרבה מהמינון שנרשם לי. אינני זוכר אם קיבלתי טיפול למשך 7 או 10 ימים, אך בכל מקרה המינונים שקיבלתי נמוכים יחסית למומלץ שהוא: OMEPRADEX 20mg פעמיים ביום - למיטב זכרוני לקחתי רק פעם ביום KLARIDEX 500 mg פעמיים ביום - כנראה קיבלתי 250mg פעמיים ביום למשך 7 ימים או, סביר יותר - 250mg פעם ביום למשך 10 ימים, בכל מקרה זה פחות מהמינון המומלץ. MOXYVIT FORTE 1000mg פעמיים ביום - כנראה קיבלתי 500mg פעם ביום שזה רבע מהמינון המומלץ. פניתי שוב לאותו רופא והוא רשם לי: OMEPRADEX 20mg פעם ביום למשך 10 ימים CIPRODEX 500mg פעמיים ביום למשך 10 ימים METROGYL 500mg פעמיים ביום למשך 10 ימים שאלתי היא כנ"ל: האם בקבלת טיפול באמצעות אניטיביוטיקות אחרות, מבלי שמוצה הטיפול המקובל (הטיפול הראשון שקיבלתי) במינונים מלאים, אינני מסכן את עצמי בהיווצרות זנים עמידים של החיידק בגופי? האם היית ממליץ לדחות את הטיפול החוזר שהציע הרופא ולבקש טיפול חוזר זהה לטיפול הראשון המקובל, עם מינונים מלאים? האם אתה ממליץ בכל זאת ללכת על הטיפול שהציע הרופא למרות ש CIPRODEX אינה תרופה נפוצה לטיפול בחיידק? ואם כן, האם לבקש OMEPRADEX פעמיים ביום ולא פעם ביום כפי שנרשם לי ? תודה רבה !!

04/02/2009 | 07:42 | מאת: מיכה

אני מצרף קישור לכתבה בנושא ההוכחות הרפואיות של צמח המורינגה. בכתבה מופיע ההקשר של הטיפול בצמח המורינגה נגד ההליקובקטר. http://www.tfljournal.org/article.php/20051201124931586 בהצלחה.

05/02/2009 | 21:30 | מאת: ד"ר אייל גל

ציפרודקס אינה תרופה לטיפול בהליקובקטר וזה אינו שילוב מקובל. מציע שתפנה למומחה ולא תיקח סתם אנטיביוטיקה. ד"ר גל

06/02/2009 | 11:34 | מאת: שי

תודה רבה, קיבלתי את תשובתך וקבעתי תור למומחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול