ביופסיה לצליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

02/02/2009 | 08:47 | מאת: יואל

לפני 3 חודשים ערכתי בדיקות דם, שהצביעו על מחלת צליאק, נשלחתי לבירור בגסטרו, אבל העדפתי לוותר על הגלוטן בתזונה, ולא לעבור רק בגלל הצליאק - ביופסיה בסופו של דבר וברגע שאישרו לי לעשות את התהליך בבית חולים אני מועמד לבירור בגסטרוסקופיה וקולנוסקופיה בעוד כשבועיים, רציתי לדעת האם פרק הזמן הזה מספיק כדי לחזור לתזונה עם גלוטן וכדי שאפשר יהיה לאבחן כאילו אני בתזונה עם גלוטן מספיק זמן ?

04/02/2009 | 23:12 | מאת: ד"ר אייל גל

אם הפסקת את הגלוטן בתזונה תוצאות הביופסיה עלולות להיות לא חד משמעיות ולכן מומלץ שתחדש את הגלוטן לפחות ל 3 חודשים לפני הביופסיה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול