תוצאות בדיקה של חולת צליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

01/02/2009 | 15:27 | מאת: עדי

לפני חמישה חודשים אובחנתי כחולת צליאק. מאז הפסקתי לאכול מוצרים שמכילים גלוטן. לפני כמה ימים עשיתי בדיקות והתקבלו תוצאות שחלקן מראות עדיין ערכים חיוביים. האם ייתכן שאחרי חמישה חודשים הגוף עוד לא "התנקה" או זה יכול להיות מסיבות אחרות. אלו התוצאות: ANTIENDOMYSIAL POSITIVE ANTI TTG(IGA) 57.26 AU/ML ( 0.00- 20.00) (.........)*Positive ANTI DGP 11.97 IU/ML ( 0.00- 20.00) (....*....) Negative

04/02/2009 | 22:42 | מאת: ד"ר אייל גל

הבדיקות מראות עדיין על סרולוגיה חיובית. ייתכן שאתה לא שומר מספיק על הדיאטה או שיש בתזונה שלך מוצרים שאינך יודע שהם מכילים גלוטן. כדאי לעבור שוב על התפריט שלך עם תזונאית. כמו כן ישנם מקריםשל צליאק שאינם מגיבים לדיאטה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול