כאבים ופענוח בדיקות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

01/02/2009 | 15:14 | מאת: ליטל

שלום רב! בת 28 , ב-4 וחצי חודשים אחרונים יש לי כאבים חזקים בבטן, תחילה התחילו הכאבים לאחר שאכלתי ומידי פעם היו תהקפים של כאבי בטן בגל חזק. אך כבר כתק' ארוכה יותר מ3 חודשים יש לי כאבים רבים בבטן התחתונה, לעיתים גם בעליונה, בצד שמאל ובכליות. מידי פעם יש גלים של התקפים חזקים יותר אך אין מצב מסויים של כאב בשל תנוחה מסויימת זו או אחרת, כמו כן תופעה נוספת שמתלווה לעניין היא הקאות- תחילה הקאתי את כל מה שאכלתי, כיום אני קצת יותר שולטת אך עדין מקיאה כמעט כל יום. אני מרגישה כאילו האוכל אינו יורד לי בגרון. מוצרים כמו- פסטה, לחם, אורז,שניצלים, נותנים לי תחושה של כבדות ומחריפים ומחזקים את כאב הבטן- לכן אני נמנעת מלאכול אותם. עשיתי אולטראסונד בטן שתוצאותיו תקינות וכן קולונוסקופיה שהיא תקינה, בבדיקת גסטרוסקופיה נאמר לי שהבדיקה תקינה ולא נעשתה ביופסיה במלואה כיוון שהיה דימום. לפני כ3 ימים ערכתי בדיקות ולהלן התוצאות- SPECIFIC GRAV-U STRI - 1.038 PH- U STRIP - 6.0 PROTEIN- U STRIP-30 IgA-277 T.TRANSGLUTAMINASE-2.50 עם הערה מס' 1 IgA isotype of tTG אני באמת זקוקה לעזרתך, אני מגיעה לימים בהם אני גוועת ברעב ולא מרצון אלא בגלל שכל מה שאני אוכלת עושה לי רע, אני עייפה באופן תמידי וממש אובדת עצות תודה ליטל

04/02/2009 | 22:39 | מאת: ד"ר אייל גל

אינני רואה משהו מיוחד בבדיקות. לא הבנתי איזה דימום נמצא בגסטרוסקופיה ומדוע לא נלקחו ביופסיות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול