הילקובקטר- מודאגת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/01/2009 | 18:07 | מאת: דנה

שלום דר' גל אני לאחר טיפול בהליקובטר פילורי, לקחתי את הלנטון עוד כשבועיים. מתי יש לבצע מבחן נשיפה חוזר ? האם יש בהדסה את במחן הריגישות כמו שיש בבלינסון ? מאחר ואני סובלת מאולקוס הרבה שנים , אני רוצה לבצע שוב גסטרוקופיה (בצעתי לפני שנה וחצי בשערי צדק- ואז רק קיבלתי לנטון, שלא עזר לטווח הארוך). מה דעתך ואם כן מתי כדאי לעבור שוב את הבדיקה ? תודה

02/02/2009 | 18:01 | מאת: ד"ר אייל גל

את הבדיקה יש לבצע כחודש מסיום הטיפול האנטיביוטי וכשבוע-שבועיים מהפסקת הלנטון. אם עברת גסטרוסקופיה לפני שנה וחצי אין צורך לחזור על הבדיקה אלא אם קיימת סיבה מיוחדת לכך על פי המלצת הרופא שלך. לגבי בדיקת הרגישות של החיידק אינני יודע אם קיימת בהדסה אך אם הנשיפה שלילית אז אין צורך בכך. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול